Asker Brukt og Redesign - med fokus på bærekraft!

Asker Brukt og Redesign - med fokus på bærekraft!

Lavterskelprosjekt skaper konkurransedyktige, miljøvennlige produkter av høy kvalitet. Vi trenger din støtte til å anskaffe verktøy og utstyr.

Et prosjekt av Klokkarstua Nærmiljøsentral, publisert 16.06.2019. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 4 400
3 %
Målbeløp kr 120 000
Givere 19
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 17.07.2019.

Bli med på å gi liv til fremtidens forretningsmodell! 

Fremtidige kvalitetsprodukter må ha utspring i gjenbruk, ombruk, miljøvern, økologi og mangfold med tanke på kjønn, legning, etnisk bakgrunn, alder og redusert arbeidskapasitet og opplev at lavterskel skaper kvalitet.

Asker Brukt og Redesign er et pilotprosjekt utarbeidet av Klokkarstua Nærmiljøsentral, som skal skape arbeidsplasser med høyt fokus på miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft. Våre mål er å ta i bruk den passive arbeidskapasiteten, satse på mangfoldledelse og å jobbe iherdig med å redde jorden. Store ord, men det er handling som teller.

Hjelp oss med å gjennomføre FNs 17 bærekraftsmål!

 Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.


Våre dyktige medarbeidere vil være de som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, fordi de av ulike grunner har redusert arbeidskapasitet og/eller evne. Det være seg ungdomsskoleelever med behov for praktisk læring i et såkalt hvileår, mennesker med fysiske eller psykiske lidelser og pensjonister som ønsker å fylle dagene med noe meningsfullt. Hos oss skal de motiveres og få mulighet til å kjenne på mestringsfølelsen.


Ikke kast de gamle møblene dine!Ikke kast de gamle møblene dine, men kom til oss, så gir vi dem nytt liv!


Før og etter -  Fra kjøkkenbord til spisestue.

Verkstedet vårt skal være en lærings -og mestringsarena, som vil spesialisere seg på redesign av møbler og tekstiler, kalkmaling og egenproduserte mosaikfliser.
Målet med prosjektet vårt er å gi opplæring i ulike håndverk med fokus på gjenbruk og redesign, som møbel snekring, møbel tapetsering, kalkmaling, dekormaling og omsøm.

I takt med tiden kan vi gi opplæring i blant annet bruk av sosiale medier til markedsføring av de ulike prosjektfasene våre for å fremme salg av produktene, foto,  foto staging og dekor, utstilling, logistikk, kommunikasjon, kundebehandling mm.  

Vi ønsker å benytte oss av lokale ressurser innen det aktuelle håndverk, menneskelige ressurser som frivillige og kompetansepersoner innen sosial omsorg. Vi har inngått et samarbeide med Kulturhuset Hovtun, Berg og Blåne, (Bunadstilvirker med systue),  Ibsens Laboratorium, (rammeverksted) Ingebjørg Mundheim (Powertex-kunstner og spesialpedagog), MB Art Galleri, Luringen Brukthandel,  Sonans, Frisk og NAV.

Vi trenger utstyr

Vi er godt i gang, men bruker i dag privat verktøy, dette gir begrensede muligheter og vi trenger derfor utstyr som hører til verkstedet permanent. Vi har skaffet oss en god innkjøpsavtale med en av verdens ledende kalkmalingsprodusenter, Annie Sloan, slik at vi får de beste priser og kan holde et prisnivå som vil gjøre våre produkter konkurransedyktige ut på markedet. En god omsetning vil også gi oss mulighet til å jobbe mer med utvikling av egne design.

Vi trenger: Sager, driller, boremaskiner, miljøvennlig maling, tvinger, pensler, sandpapir, ruller og overflatebehandlingsutstyr som pussemaskiner.   Vi jakter også på en god industri maskin som kan sy kraftige materialer til møbel polstring.


Vi er en engasjert gjeng!

Folk i prosjektet har lang erfaring med redesign, opplæring og kalkmaling gjennom eget firma, i tillegg til mange kunst og  håndverksegenskaper holder hun kurs og lager kurs opplegg. Prosjektleder og daglig leder ved Klokkarstua Nærmiljøsentral Marianne er selv kunstner og bidrar mye med de estetiske valg og utforming av design. Hun jobber med markedsføring og gjør sponsoravtaler med bedrifter og privatmarkedet. Tonje har blikk for system og sorterer ut alt det brukte som skal gjenbrukes. Hun mestrer mange håndverksteknikker og har spesialisert seg på kalkmaling av møbler. Anne Kari har mesterbrev i bunadstilvirkning og søm og vil lede ulike kurs innenfor omsøm og dekorsøm. Ingebjørg har mange års erfaring som spesialpedagog innen kunst og håndverk. Nå fokuserer hun på gjenbrukskunst med Powertex. Utover disse er det mange frivillige som bidrar med sjauing og bæring av det vi får inn i bruktbutikken vår. Vi jobber også på bestilling og har frivillige til å levere de ferdigstilte produktene.


Kunstneren Ingebjørg Mundheim - Powertex
Powertex er en allsidig ogspennende tekstilherder som kan brukes til mange formål innenfor Kunst oghåndverk.

Powertex har et rikt utvalgav spennende produkter. Powertex ble grunnlagt av Brigitte Grade i 2001 i Belgiaog har siden vært kjent og brukt av kunstnere og håndverkere i Europa og verden over. Powertex har nådd over 30land og er en stor suksess.

Produktet er med å girstruktur og form til mange ulike materialer så som tekstil, tre, papp, lerret,glass, metall med mer.

Kan brukes sammen med ulike typer maling.

Powertex er vannbasert,syrefritt og miljøvennlig. Produktet kan brukes av både voksne og barn.

 Workshop/kurs i forhold til ålære mer om bruk av Powertex holdes av sertifiserte kursholdere.


Anne Kari - Berg og Blåne


LåveLykke distribuerer Annie Sloan - Kalkmaling


Et av våre mål er å tilpasse oss det lokale næringsliv ved å rette kurs og tilbud mot lokale bedrifters og kommunens behov. Dette vil bidra til ny kompetanse og nye arbeidsplasser. 

Og sist, men ikke minst ønsker vi å skape en holdningsendring hos folk flest. Vi må tenke på at nyanskaffede brukte ting var gamle for noen, men er nye for oss! 

Hjelp oss å hjelpe!

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Marianne Bakkerud

Prosjektleder

Vinn et gavekort!

Vinn et Gavekort på en verdi av kr. 5000,- som innløses hos Asker Brukt og Redesign. Gavekortet kan benyttes til betaling for ulike kurs i prosjektets regi, kjøp av brukte ting, møbler osv. og på bestilling av kalkmalingsoppdrag.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.08.2019