Økosjokolade  konseptcafé / sjokoladebar

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Økosjokolade konseptcafé / sjokoladebar

Etter ni år som leverandør av ingredienser til sunnere hjemmelaget sjokolade, kaker og drikke starter Økosjokolade egen sjokoladebar i Drammen!

Et prosjekt av Økosjokolade AS, publisert 30.04.2018. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 8 576
4 %
Målbeløp kr 190 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 22
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.08.2018.

Økosjokolade åpner sjokoladebar i Drammen!

Se i høyre kolonne  og nederst på siden hvordan du kan hjelpe oss!

Økosjokolade har siden oppstarten i 2009 importert og solgt kakao, søtningsmidler og andre tilleggsingredienser slik at du hjemme på kjøkkenbenken kan lage din egen økologiske, sukkerfrie og sunne sjokolade. Produktene selges i alle landets helsekostbutikker i tillegg til egen nettbutikk på okosjokolade.no. Siden oppstart har vi laget åtte ulike oppskriftshefter med tilsammen nærmere 200  ulike oppskrifter som er distribuert gratis via våre salgskanaler (heftene kan lastes ned gratis her).

Vi vil nå starte en sjokoladebar hvor vi tilbyr blant annet kaker, sjokolade, is, snacks, kaffe og varm sjokolade, alt basert på våre egne råvarer og egne oppskrifter. På den måten kan interesserte få smake på de ferdige produktene og etterpå ta med seg oppskrifter og ingrediensene man trenger for å lage dette hjemme. Stedet vil også fungere som et kurslokale hvor vi vil holde grunnkurs og videregående kurs i hvordan lage sunnere hjemmelaget sjokolade. Sjokoladebaren vil ha en uformell atmosfære og være et sosialt treffsted hvor du for eksempel kan nyte en kaffe mocca, et stykke rå snickerskake og hjemmelaget sjokolade med kaffe og havsalt, alt økologisk, uten sukker, melk og gluten! Lokalet ligger sentralt i Drammen, kun to minutters gange fra jernbanestasjonen.

Derfor vil det lykkes:

Lokalet er allerede leid, så prosjektet vil bli realisert, og med litt hjelp av ditt engasjement vil dette unike stedet stå klart til høsten! Dette er hvorfor det vil lykkes:

- I forbindelse med splitter ny sjokoladebar vil vi samlokalisere lager, kontor og pakkelokale som i dag er på tre ulike lokalsjoner i Re (Vestfold) og i Drammen. Dette vil senke de totale kostnadene og føre til vesentlig mindre logistikk. Ved å ha allerede eksisterende virksomhet sammen med nyåpningen vil vi også utnytte arbeidskapasiteten maksimalt.

- Vi har allerede over  10.000 følgere på Facebook,  5.000 nyhetsbrevabonnenter og 2.300 følgere på Instagram. Vi har en stor eksisterende kundemasse, og selv om disse er spredd over hele landet er en vesentlig del av disse plassert sentralt på Østlandet. Gjennom Økosjokolades ni år lange historie har vi erfart at et slikt konsept er noe som er savnet.

- Trender som fairtrade, økologisk, vegansk, sukkerfritt og glutenfritt er viktig elementer i Økosjokolades konsept. Dette er trender som over tid, både i Norge og internasjonalt, peker bratt oppover. For ikke å snakke om sjokolade i seg selv, som sannsynligvis alltid vil være like populært!

Økosjokolades konsept hviler på tre grunnpilarer:

Fair Trade

Hoveddelen av kakao til sjokolade blir i dag produsert i Sør-Afrika, og først og fremst Elfenbenkysten. Problemer med slave- og barnearbeid har i flere tiår vært en tilbakevendende tema i kakaoindustrien, og kakaoen går gjennom så mange mellomledd på veien til forbruker at sporbarhet har vært umulig eller i beste fall svært vanskelig. Det har blitt produsert flere dokumentarer om dette temaet, blant annet Shady Chocolate og The Dark Side of Chocolate. Aftenposten skrev for noen år tilbake også  en lengre artikkel om dette. Økosjokolade kjøper kakaoprodukter direkte fra et kooperativ i Peru som hjelper en rekke mindre bønder til å drive økologisk og betaler i henhold til Fairtradeprinsipper. I tillegg blir kakabønnene bearbeidet til kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver der de blir dyrket slik at mest mulig av fortjenesten blir igjen i landet som faktisk produserer råvarene, og med færrest mulig mellomledd.


Økologisk

Kakao blir dyrket i tropiske land, og ofte på små familiefarmer. Bruk av sterke kjemikalier til bekjempelse av skadedyr og ugress, samt i form av gjødsel er like vanlig som mangelen på kunnskap om bruken av disse og egnet verneutstyr. Mange av disse midlene er til og med forbudt i vestlige land, og noen produsenter ser derfor sitt snitt til å bli kvitt gamle lagre i fattige tropiske land. Bruken av disse kjemikaliene spiller ikke bare russisk rullett med arbeiderne, men gjør også store ødeleggelser på jordsmonnet, grunnvannet og hele økosystemet.

Hvor mye av disse kjemikaliene som finner veien tilbake til våre egne kropper gjennom maten vi spiser, og hvilken effekt dette har på vår egen helse, er en pågående diskusjon.

Alle Økosjokolades kakaoprodukter er dyrket økologisk, og det samme gjelder de aller fleste av tilleggsingrediensene.


Sunnhet & valgfrihet

Kakao er et av de mest næringsrike naturproduktene vi kjenner til og inneholder blant annet mye magnesium, kalsium, jern og antioksidanter og en rekke andre vitaminer og mineraler. Kakao har svært mange positive helsegevinster, studier viser blant annet at kakao kan forebygge hjerte- og karsykdommer og demens, samt øke oksygenopptaket hos idrettsutdøvere! Når man lager sjokolade selv kan man beholde den sunne delen og erstatte sukkeret og andre mindre gunstige ingredienser med bedre alternativer. Reultatet er en næringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet. Valgfriheten man får når man lager sjokolade selv gjør dette til et glimrende alternativ til mennesker med diabetes, allergier og alle som vil redusere sukkerforbruket og leve litt sunnere.

Ved å drive vår egen sjokoladebar vil vi i større grad ha mulighet til å sette fokus på disse områdene og opplyse om viktigheten av å velge riktig sjokolade, både av helsemessige og etiske årsaker. Kundene vil ha mulighet til å få kjenne hvordan hjemmelaget og rå sjokolade, kaker og snacks smaker før man lager det selv hjemme.


Slik kan du bidra!

Vårt mål er at stedet skal åpne sensommer/tidlig høst 2018, og du har muligheten til å hjelpe oss til å realisere dette målet! Vi ber IKKE om donasjoner, men for å ha råd til alle investeringer et slikt prosjekt krever setter vi STOR pris på om du benytter deg av en eller flere av disse mulighetene:

- Kjøp billett til den offiseielle åpningen som blant annet  inkluderer smakstest av meny og goodiebag med råvarer fra Økosjokolade

- Kjøp gavekort/verdikort som kan brukes i så snart vi åpner

- Kjøp en eller flere eierandeler i Økosjokolade Sjokoladebar (se egen side). Som medeier vil du være med å dele på et fremtidig overskudd og verdistigning, og i tillegg få tilbud om prøvesmaking av nye menyer og enkelte andre spesialtilbud! For mer informasjon, se Økosjokolades egne nettsider!

• Har du kompentanse innen oppussing, markedsføring/reklame/sosiale medier eller annet som du tenker kan være relevant for oss i en oppstartsfase, og ønsker å bidra mot selvvalgt belønning, send en epost til odd.arild@okosjokolade.no

Se dine muligheter i kolonnen til høyre!

(NB: Konseptet som helhelt og navn er ennå ikke avklart. Bildet er kun et illustrasjonbilde).

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Odd Arild Ringen

Prosjekteier

Gavekort/verdikort - kr 500,-

Gavekort/verdikort - kr 500,-

Verdikortet kan brukes på alt som tilbys i Økosjokolade Sjokoladebar så snart den åpner! Verdikortet har en gyldighet på ett år fra åpningsdato.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 147 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.09.2018

Billett til offisiell åpning!

Billett til offisiell åpning!

Bli med på lukket test av sjokoladebaren med prøvesmak på utvalget av sjokolade, kaker, kaffe og annet sjokoladegodt som står på menyen! Inkludert i billetten er prøvesmaking (det vil lønne seg og komme sulten, dropp gjerne middagen denne dagen), samt goodiebag/varer fra Økosjokolade til en verdi av ca kr 300,- Dato for arrangementet er ennå ikke fastsatt.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 22 igjen kr 590
Estimert leveranse 01.09.2018

Gavekort/verdikort - kr 1000,-

Gavekort/verdikort - kr 1000,-

Verdikortet kan brukes på alt som tilbys i Økosjokolade Sjokoladebar så snart den åpner! Verdikortet har en gyldighet på ett år fra åpningsdato.

1 person har bidratt Begrenset antall: 99 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.09.2018